Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Ce cursuri de formare pot urma?

In cadrul programului de formare P.R.A.C.T.I.C. vei putea umra cursuri de formare in urmatoarele calificari:


Prin promovarea examinarii finale, vei obtine o diploma de calificare in profesia pentru care ai urmat cursurile de formare.
Formatorii sunt persoane specializate in formare profesionala.Instructorii de practica sunt angajati ai institutiilor in care tu efectuezi programul de practica, selectati si instruiti pentru a asigura integrarea ta in societatea in care iti desfasori activitatea practica.

Atentie! Formarea profesionala teoretica se va desfasura in cadrul Centrelor de Incluziune Sociala si Formare Profesionala in Turism infiintate, dotate si utilate dupa standarde europene, in judetele Gorj, Prahova, Bucuresti – Ilfov.

Unde voi face practica?

Intr-o institutie din domeniul turismului din judetul tau, din cele 25 de institutii avizate pentru a gazdui programul de practica.
Acestea sunt cuprinse intr-o retea infiintata la nivelul regiunilor Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Bucuresti – Ilfov, cu scopul de a sustine procesul de formare si acces pe piata muncii pentru grupurile vulnerabile.
Instructorii de practica vor coordona si monitoriza activitatea practicantilor in cadrul institutiilor avizate.

Cum pot face practica in Olanda?

Proiectul ofera pentru 42 de persoane care participa la cursurile de formare, cate 7 din fiecare judet, oportunitatea de a pleca intr-o vizita de studiu in Olanda, derulata pe parcursul a 5 zile.
Pentru a fi selectat trebuie doar sa te remarci prin seriozitate, rigurozitate, dorinta de a invata, dorinta de a munci, si vei avea sansa de a participa la vizita de studiu gazduita de partenerul olandez, Endurance, care asigura o formare suplimentara cu dimensiune europeana.

Timp de 5 zile vei participa la intalniri, discutii deschise, ateliere de lucru si vizite de studiu in cadrul mai multor institutii din domeniul turismului.