Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Camerista hotel

cameristaPREZENTARE CURS


Camerista efectueaza si intretine zilnic curatenia in camere, holuri, camere de receptie, sali de conferinta etc. in vederea respectarii standardelor de igiena si sanatate.

Exercitarea ocupa?iei de Camerista poate fi realizata de persoane care manifesta înclina?ie catre lucrurile din afara propriei persoane, aten?ie orientata catre ambian?a fizica si sociala, orientare spre actiune, usurinta in comunicare, sociabilitate; se comporta politicos, avand o atitudine amabila si binevoitoare.
Sarcinile cameristei sunt: sa curete camerele, holurile si alte incaperi, manual sau folosind echipament de curatenie (aspiratoare, mature mecanice, stergatoare de praf, prosoape, detergenti); sa curete si sa dezinfecteze baile; sa schimbe asternuturile in camere; sa schimbe sapunuri, sampoane, geluri de dus, prosoape, precum si alte produse necesare etc. 

» more

Ospatar

ospatariPREZENTARE CURS

Chelnerul (osp?tarul) asigur? servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimenta?ie public?.

  Serveste, la cererea consumatorilor, preparate culinare, b?uturi ?i alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urm?re?te este satisfacerea momentan? a consumatorului, iar obiectivul maximal este s?-l conving? pe acesta c?, de fiecare dat? când va reveni, va avea acelea?i satisfac?ii. Efectul astfel ob?inut se va materializa în planul ridicat al încas?rilor, în afluxul consumatorilor.

  Serviciul propriu-zis const? în primirea clien?ilor ?i stabilirea rela?iei cu ace?tia (salutul, pronun?area numelui clientului, dac? este cunoscut, informarea lor sugestiv?, verbal? ?i prin list?).

  În activitatea sa, chelnerul folose?te diverse materiale auxiliare: ?ervet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de pl??i, moned? divizionar?, liste de preparate ?i b?uturi, borderou de pl??i ?i bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacâmuri, vesel?, pahare, sticle, sifoane, platouri, cle?ti, m?su?e pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, ?erve?ele etc. 

» more

Bucatari

bucatariPREZENTARE CURS

Bucatarii stabilesc meniuri, pregatesc alimente, organizeaza si coordoneaza munca in bucatarie.
Tot ei sunt cei care realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare.

 

» more

Lucrator in alimentatie

alimentatieLUCRATOR IN ALIMENTATIE
 PREZENTARE CURS

Lucratorul in alimentatie implementeaza si mentine standardele de pastrare si depozitare a produselor alimentare, a semipreparatelor si preparatelor respectand normele igienico-sanitare in vigoare. Participa la determinarea necesarulului de materii prime si la realizarea comenzilor de aprovizionare. Asigura ordinea si curatenia in bucatarie, intretine ustensilele si si echipamentele din dotare.

» more

Lucrator hotelier

receptionerLUCRATOR HOTELIER

PREZENTARE  CURS

 Practicantul unei astfel de ocupa?ii efectueaz? ?i între?ine zilnic cur??enia în camere, holuri, camere de recep?ie, s?li de conferin?e etc. în vederea respect?rii standardelor de igien? ?i s?n?tate.Dup? dobândirea calific?rii absolventul poate desf??ura activit??i în unit??i de alimenta?ie public?, unit??i hoteliere, pe vase comerciale sau de croazier?.

» more

Cursuri de formare profesionala

Ce faci daca nu ai un loc de munca? Ce faci daca vrei sa-ti schimbi locul de munca si ai nevoie sa te recalifici? Ai nevoie de informare si consiliere profesionala, consiliere in cariera, formare profesionala? Vrei sa lucrezi in domeniul turistic si hotelier? Atunci inscrie-te la P.R.A.C.T.I.C. !

» more