Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Bucatari

bucatariPREZENTARE CURS

Bucatarii stabilesc meniuri, pregatesc alimente, organizeaza si coordoneaza munca in bucatarie.
Tot ei sunt cei care realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare.

 

OBIECTIVELE EXPRIMATE ÎN COMPETENŢE PROFESIONALE:

1. Asigurarea calitatii
2. Dezvoltarea personala
3. Igiena si securitatea muncii
4. Lucrul in echipa
5. Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism
6. Psihologia consumatorilor
7. Evidenta operativa
8. Realizarea preparatelor culinare
9. Realizarea dietelor
10. Pregatirea preparatelor tip catering si fast - food
11. Estetica preparatelor culinare

DURATA:720 0RE (240 ore teorie si 480 ore practica ) / Nivelul 2

 

TIPUL DE CERTIFICAT OBŢINUT :  Certificat de calificare

 

PREGĂTIRE GENERALĂ MINIMĂ PENTRU ÎNSCRIEREA LA PROGRAMUL DE FORMARE:   invatamantul obligatoriu(10 clase)